Дневен център за деца и младежи с увреждания „Слънце“ гр. Рудозем организира Новогодишен базар. Всеки, който иска да си закупи някой от страхотните ръчно изработени сувенири или картички, може да го направи всеки ден от 10:00 ч. до 16:00 ч. в Туристическия център. 
Целта е да бъдат събрани средства за закупуването на ръчни машини за изработката на картички, покани и др. по трудотерапия.
Трудотерапията, съчетана с разнообразни творчески дейности е процес, при който детето има възможност да изследва, разкрие и прояви своя потенциал. Трупайки опит и познания при възприемането, анализирането и възпроизвеждането на собствените си преживявания , то постепенно осъзнава своя потенциал. Терапевтичната програма предоставя широк спектър от възможности, които позволяват всеки участник да преживее и изследва различни опитности, носещи удовлетворение и радост от извършеното.
Целта на трудотерапията е да подпомага детето при неговата социализация и интеграция. Увеличавайки постепенно увереността му в собствените възможности и самостоятелно справяне с различни задачи.