Цяла вълшебна приказка
върху една нокътна плочка

Golden dolls е студио за красота, занимаващо се основно с маникюр и фризьорство. Сестрите Ади и Нели Росенови израстват във фризьорския салон на майка си и без да искат поемат щафетата от нея.С много кураж семейният занаят се разраства в успешен бизнес и докато сестрите се помещават в студиото си на пета улица, отделно вече от три месеца се радват и на обещаващо студио в Пловдив, което е много по-голямо, разпростира се на два етажа и предлага много повече услуги, като поставяне на мигли, кола маска, маникюр, педикюр и какво ли още не. Най-съвестно изпращам читателите ни от Пловдив да посетят тамушните Golden dolls на ул. Райчо Жинзифов 16.

Маникюрът включва гел лак, изграждане и декорация. А самата декорация включва в себе си много разнообразни техники. За да се развива и усъвършенства като професионалист, Нели изучава различните техники в много курсове, които завършва успешно и с огромно удовлетворение. Освен базовия курс, който завършва преди две години и след който започва да работи, на стената зад работното ѝ място, висят сертификати за завършени обучения по Декорация, “One stroke” техника, черно-бели лица, аерограф, омре, екстремни форми, апаратен маникюр и т.н. Всичко това ще разгледаме в настоящата статия.

Апаратният маникюр, Нели разясни, че е работа с електрическа пила – включва почистването на кожички и правилния начин за сваляне на материала. 

След като преди две-три години Нели решава, че маникюрът ще заема главна роля в житейския ѝ път, изумително бързо напредва в сферата. Бързо започва да се занимава с това и да се усъвършенства, знаейки какво още иска да добие като умения. 

Маникюрът е един удивителен начин за дамите да изразят себе си, своята женственост, своето настроение и индивидуалност. Клиентите на Нели предпочитат по-семпли декорации. Както във всичко друго, така и началото в тази вдъхновяваща работа, за Нели е въпрос на желание и упоритост. С практиката, тя става все по-добра, все по-бърза и все по-изкусна. Оформянето на две ръце, сега отнемат на Нели не повече от час и половина – два. 

ЧЕРНО БЕЛИ ЛИЦА
Два цвята, с които създаваш истинско изкуство
Рисунка, която оживява  

“Това е курс, който ме накара да повярвам, че мога, когато изобщо не вярвах, че мога да нарисувам нещо подобно, защото по принцип рисунките не са моята голяма страст. Моите любими дизайни са вградените.”
 
 
Five modern shapes
Най-дългоочаквания курс за Нели
“Много време исках да се запиша на такъв курс – дългите нокти ме привличат. А вградените още повече!”
В курса се разглеждат много теми, сред които и за по-екстремни форми, с пайети, конфети и т.н. Нели преживява истинско приключение, прекарвайки цели 3 дни с извънредно дълги нокти. “Не можете да си представите колко е непосилно да направиш нещо, да хванеш каквото и да е с тях…”

Омбре с аерограф

Благодарение на аерографа, Нели постига перфектното омбре.

“Аерограф – това е машинка, с която преливам два или повече цвята. То работи с помощта на въздушно налягане и разпръсква течността. Обожавам перфектното омбре и с помощта на аерографа то става точно такова!”
One Stroke 
 
“Това е така наречената китайска техника. Рисуване с едно движение, с един замах!”

Предпразничното настроение нахлува и в студиото на Golden Dolls. За празниците, дамите биха могли да украсят с коледни мотиви и своите нокти. 

Момичетата от Golden Dolls имат много планове занапред, които предстоят да бъдат реализирани. Педикюрът е едно от нещата, които предвиждат да предлагат, но всичко останало се пази в тайна, колкото и библиотеката във Ватикана. Ади обещава “крайно различни и интересни услуги”, но не издаде абсолютно нищо повече. Тръпна в очакване да разбера с какво ще ни изненадат.