Пожарникари от Рудозем дариха средства да се направи кладенец в безводен район в Африка. Местните са толкова благодарни, че слагат навсякъде табели, че е кладенците са дарени от Рудозем и отбелязват събитието с много песни, танци и веселие.

Инициатор на дарителската кампания е 44-годишният Шукри Халилов, който от две години редовно прави спонсорски акции за подпомагане на крайно бедните хора в Нигерия, Кения и Уганда. С пари от кампаниите досега са направени шест кладенеца, от които наливат чиста вода вече стотици хора. „Започнах в началото да дарявам чрез фондация, а след това създадох контакти по интернет с хора от Африка. Публикувам осъществените дарения в интернет, за да видят хората къде са отишли парите им и постепенно взеха да ми се обаждат дарители от цялата страна и чужбина”, обяснява Халилов.  „2000 лева може да са малко за някой или много за друг, за хората там са безценни“, казва Халилов. 

Един кладенец с помпа в Африка струва между 900 и 1000 евро. Събраните средства се изпращат и хората там сами си правят кладенците и пращат снимки на дарението.

ВИДЕО И ОЩЕ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ !ТУК!