Във връзка със седмицата на пожарната безопасност, Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – гр. Рудозем обявява временна приемна за граждани в РСПБЗН Рудозем – на 12.09.22г. от 09,30ч. до 12,00ч.

Телефони за връзка:

0306/5 45 09; 0301/35597

e-mail: rspbzn_rudozem@mvr.bg

На 13.09.22г. от 10:30ч ще бъде проведено демонстративно занятие в Дом на културата гр. Рудозем, ул. „България“ №13, а на 15.09.22г. oт 10:30ч. до 12:30ч в гр. Рудозем, ул. „Арда“ (пред спортната зала) всички желаещи могат да се запознаят с техниката и екипировката на служителите и да поставят своите въпроси.

Също така РСПБЗН Рудозем използват случая да напомнят на всички жители на общината да избягват използването на открит огън в близост до горски насаждения и непочистена тревна растителност! Също така призовават всички жители да не палят растителните отпадъци останали при прибирането на картофените и бобовите култури!

Освен това призовават всички жители на общината:

  • Да бъдат изключително внимателни, при използването на открит огън за приготвяне на зимнина и да не палят огън в близост до горими материали и да не се оставя без наблюдение огъня дори за минута!
  • При работа в близост до горски територии или неокосени и непочистени от тревна растителност територии да не се пуши!
  • Да не се изхвърлят цигари от движещи се автомобили!
  • Да имат предвид, че пожароопасния сезон не е отминал и все още важи забраната за палене на огън на разстояния по – малки от 100м от границата на горските територии, включително и за приготвяне на зимнина!
  • Много е важно при забелязване на пожар или палене в близост до горски фонд веднага да се подава сигнал на 112!
  • Особено внимателни да бъдат туристите и хората събиращи гъби и плодове, както и секачите и други, които пребивават в горите.