12 дълги години Рудозем си спомня славните си футболни години и мечтае да си върне мъжкото име в обичания спорт. Напоследък гражданите на общината и футболните запалянковци съпреживяват емоциите на новооткрития мъжки футболен отбор на “Палас” и се радват на всяка тяхна победа. Този сезон бе като кръстоносен поход, както за футболистите ни, така и за техните верни фенове. Нашите момчета се впускаха смело и стръвно във всеки мач и трупаха победа след победа, целеустремени към Югоизточна В група.

Вчера /6.06.2021г./ играха в баража с Асеновград и макар да паднаха, усърдието им през годината не остана невъзнаградено. Те щяха да имат възможност да се изправят отново и срещу ФК “Левски” – Крумовград (Нашите момчета ги победиха преди около 20 дни в мача от последния кръг на междуобластната футболна група).

По каприз на съдбата последната победа не беше на рудоземчани, и все пак отново по каприз на съдбата – Рудозем постигна целта си!
Поради това, че ФК “Свети Никола” – Бургас се отказа от участие в групата, в нея влезнаха отборите на Асеновград, Крумовград и РУДОЗЕМ.

Професионалните клубове на Лукомотив – Пловдив и Берое – Стара Загора ще участват в същата група, в която са и рудоземчани. Групата за сезон 2021-2022г. ще бъдат от 20 отбора. До един месец Българския футболен съюз Пловдив очакват потвърждение и гаранции, че ФК-Рудозем ще се състезават в Югоизточна В група.

Мъжкият отбор на ФК “Палас” поднася искрените си благодарности на кмета на Община Рудозем господин Румен Пехливанов за подкрепата през цялата година!

Потърсихме за коментар и треньора на отбора Антон Бозов, който поздравява своите момчета за сериозното отношение и дисциплината, които проявиха през цялата футболна година, за всеотдайността, усилията и екипната игра, с които се впускаха във всеки мач и им благодари, че превърнаха мечтата в реалност и се превърнаха в гордост за своя роден град!