Нормално се възприема извънредната ситуация в Рудозем. 2000 маски ще бъдат доставени в общината.

0
535

Кризисният щаб, начело с кмета на общината Румен Пехливанов излезнаха с отчет за ситуацията днес в града и населените места. Ето какво се казва в него:

Уважаеми съграждани,


Днес се проведе заседание на общинския кризисен щаб. Бяха обсъдени изпълнението на мерките записани в заповедта на министъра на здравеопазването. Констатирахме, забраните се спазват, както и че хората възприемат сериозно, но нормално ситуацията. Не се констатира неизпълнение на ограничителните мерки.
Направена бе проверка за наличие на стоки от първа необходимост в магазинната мрежа. Всички търговски обекти разполагат с достатъчно количество стоки, не се констатира отсъствие на хранителни и други стоки от първа необходимост. Единствените дефицитни стоки са предпазни маски за еднократна употреба и някои видове дезинфектанти. Щабът предприе действия и в рамките на деня в общината ще бъдат доставени 2000 броя маски, които ще бъдат предоставени на лични лекари, лаборатория, служители на общинска администрация, а от утре ще бъдат налични за свободна продажба и в аптечната мрежа в общината. По отношение на хранителните продукти са осигурени възможности за регулярно снабдяване на търговските обекти с необходимите стоки. Поради това, отново призовавам да не се извършва презапасяване със стоки, а да се пазарува за няколко дни.
Кризисният щаб ще продължи да следи обстановката и да публикува ежедневна информация за обстановката в общината. Искам да призова всички към спокойствие и отговорно спазване на ограниченията.

Заедно ще се справим с трудностите!

Румен Пехливанов –
Кмет на община Рудозем