Представяне

0
208

Казвам се Елица Иванова. И имам щастието да съм от приказен роден край. Чувствам се прекалено обвързана с този район, което ме отказва да търся високия стандарт на живот зад граница. Нося името на вечно младото иглолистно дърво, най-родопското име. Израснах в къща до гората. Дванадесет години учих в рудоземската гимназия. След четирите години в Пловдив, където учих психология, се върнах в Рудозем.

В болницата за рехабилитация, която разцъфтява последните шест години тук в Рудозем, непрекъснатия наплив от хора идва от цяла България. Тези хора сияят на изпроводяк, защото родопчаните тук ги очароват с топлите си сърца, гостоприемството, отзивчивостта. Те въздъхват, точно като влюбена ученичка, когато казват „Отношението…!“. И наистина хората тук сме различни, със сигурност!

Бях чела, че децата нямат търпение да станат част от света на възрастните и съзнанието им непрекъснато се подготвя за това, без да има представа колко объркан е всъщност техния свят (този на възрастните). Сега като представител на младите жители в Рудозем, оставам разочарована в известна степен от поведението на „големите“. Чувате ли счупването на розовите очила, които носех? Субективните медии водят до неинформираност. На скоро провелите се избори също ме озадачиха. Ще кажа само, че не си представях това. Разочарована съм, че съм от малкото, които се върнаха в Рудозем.

Но дори и в разочарованието, можеш да намериш нещо добро – най-малкото урок. Аз открих мотивация. Възможно е да съм наивна, задето вярвам, че едно общество може да бъде общност, и че проблемите, с които се сблъскваме, са именно, за да се усъвършенстваме. Но възможно ли е единствено рудоземчани да не виждаме потенциала си, който виждат нашите туристи?

Ето какво. Аз отказвам повече да бъда наивна или неинформирана. Край вече на пристрастия, на неизвестност, край на играта на развален телефон. Това е Рудозем Нюз! Този сайт няма да бъде манипулация, лично мнение или отбрана информация, нехайно игнорираща контекста. Вдигаме завесите и показваме всичко! За това би трябвало да бъде информационния поток – за да може човек сам да си състави мнение. Тук – в този сайт рудоземчани ще сме едно ефективно общество, което познава района си и неговите наболели въпроси. Тук рудоземчани ще сме общност, която не се дели на „наши“ и на „ваши“, а се отнася с уважение към членовете си и се стреми да се подобрява!

Аз съм политически безпристрастна! НЕ ме интересуват партиите, а хората и обществото! Ако не вярвате, че ще бъда обективна – ще имате време да решите това. Не моля за доверие, но моля за съдействие! Ако ще сме общност – приканвам Ви да участвате! Четете статиите, разглеждайте галерията, пишете ми и изразявайте мненията си. Нали тук всички се познаваме, нека проверим колко още можем да скъсим дистанцията!