Рудозем Нюз: Като родители на дете, което тренира във ФК Палас, какво място заема клубът в живота на детето Ви и какво означаваше за него възможността на се учи от Марио Бонич, като треньор в проекта на Валенсия и Global Premier Soccer?

Даниела и Веселин Хаджиеви (родители на Велислав): Той е много запален по футбола, тренира вече повече от година в този клуб, който заема изключително важно място за него и в развитието му. При всяка възможност пътуваме насам, в Смилян също тренира. За него този спорт е приоритет. Клубът му се отразява много добре. Щастливи сме, че присъства на този камп, на който Марио Бонич, спортист на световно ниво, със сигурност ще допринесе невероятно за развитието на децата. Гостуването му е показателно за това, че ФК Палас е на едно много добро ниво.

Рудозем Нюз: Какво, според Вас, дава футболът на Вашето дете?

Таня Шанова (майка на Дейниел Сандев): На първо място, футболът дава здраве на моето дете, след което и учи децата да бъдат дисциплинирани, по-отговорни. Наблюденията ми над това как се отразява футболът на всички деца като цяло, както психически, така и физически, както и върху поведението им, са все положителни. Напоследък имам възможност на посещавам доста често тренировките и забелязвам как всички деца от ден на ден стават все по-дисциплинирани, по-отговорни и се отнасят по-отговорно към всички около тях, не само към треньори, не само към деца, но и към нас – родителите, така че спортът развива дори чувствителността.

Рудозем Нюз: Марио Бонич е легенда в световния футбол и четири дни тренира отрочето ви и неговите съотборници. Как му се отрази това?

Пламен Демирев (баща на Адриан): Специално на децата се отрази много добре. За тях е голямо удоволствие да се докоснат до такъв човек. Не всеки ден може да се случи такова нещо и те се облагодетелстват от такъв спортист до тях, който да ги учи, тренира и напътства, и им дава шанс, след това ако някой от тях изпъкне и има желание да продължи и по-нататък, той е човек, който може да им помогне да се реализират за в бъдеще.

Рудозем Нюз: Как ще коментирате усилията на ръководството на ФК Палас и тренировъчния камп, който организираха съвместно с GPS Valencia, тук в Рудозем?

Веселин Шанов (баща на близнаците Марти и Дениан): Като цяло ръководстовото, новите треньори, самите тренировки се отразяват положително на децата и това се вижда в техните усилия. Треньорите им са на ниво, президента на футболния клуб също. Този тренировъчен камп се отрази на моите деца много добре, видимо ги превъзбуди, мотивира ги по много добър начин, успя да им въздейства, въпреки краткото време.