Снегът падна и навън сега е много красива зима. Студено е, но този сняг навън прави пейзажа толкова красив. Това, от което вълшебната картина от прозореца се опитва да ни разсея, е това, което следва. А именно киша и смразяващ студ! И всички, които обичайно обичат лятото повече от зимата, ще бъдат обзети от носталгия и депресия.
За тези, които искат да изберат нещо различно от семейния уют през студената зима, CNN подбраха осем места от земното кълбо, където може да изкарате чудесна Коледа и Нова година, но на топло.

Антигуа, Гватемала

Антигуа е разкошен испански колониален град в Гватемала с вулкан като драматичен фон.

Антигуа е разкошен испански колониален град в Гватемала с вулкан като драматичен фон.

Средна температура през декември: 16.8 C / 62.2 F

Този очарователен град в Централна Америка представя зашеметяваща обстановка (с вулкан като фон не по-малко), разкошна испанска архитектура и пролетно време през цялата година. Може да искате да донесете леко яке за през нощта, но тук е сухият сезон, така че е малко вероятно да се нуждаете от чадър.

Лили Гарсия, преподавател по испански език в Испанската академия Antigueña, разказа за CNN Travel за няколко акцента на сезона, включително за любимите процесии, които представляват пътешествието на Йосиф и Мария.

“Това е малко шествие, което се придружава от много хора от 15 до 24 декември всяка вечер”, казва тя. „Те тръгват по улицата, пеейки коледни песни. Когато пристигнат в къщата, където символично им се дава подслон, хората от шествието се молят и накрая всички споделят типични ястия и напитки, които са често срещани само по това време на годината.

„Няма специална покана – всеки може да се присъедини.“

Следва танцът на 24 декември в църквата La Merced. Това “е традиционен танц, наречен Los Cabezones (оглавяваните). Това име идва от размера на маските – наистина голяма глава. Те танцуват придружени с музика от маримба по улиците на Антигуа и се връщат в църквата късно през нощта. “

Барбадос

Средна температура през декември: 25.2 C / 77.4 F

Този независим остров, бивш британски холдинг, преминава от влажен сезон към сух сезон през декември.

На работа и в домовете обичат да украсяват за Коледа тук.

И храната играе голяма роля – не пропускайте страхотната торта, пише сайтът Barbados.org. Прави се с комбинация от сушени плодове (череши, стафиди, касис, сини сливи), подправки (канела, карамфил, индийско орехче, люспи) и ликьор (ром, портфейл, фалернум).

Буенос Айрес, Аржентина

Буквите „B“ и „A“ в центъра на Буенос Айрес са украсени с шапка на Дядо Коледа и подаръци за Коледа.

Средна температура през декември: 22 C / 71.6 F

Буенос Айрес е град от четири сезона, но поради местоположението си в Южното полукълбо, Коледа е началото на лятото тук. Това може да доведе до дъжд, но градът по принцип не вижда кой знае какви валежи.

Даниел Beauregard от LandingPadBA.com пише, че можете да очаквате фойерверки на Бъдни вечер и че много от най-известните шоута за танго в града остават отворени.

Буенос Айрес е известен със страхотна храна за Коледа, сред която пан дулсе (сладка торта със сушени плодове) и енадалада фрукто кон хеладо (плодова салата със сладолед) са любими.

Колката, Индия

Група млади хора правят селфи по време на празненствата на Бъдни вечер на Парк Стрийт в Колката.

Средна температура през декември: 19.5 C / 67.1 F

Декември носи благодатно облекчение в Колката – обикновено това е най-сухият месец. Това, което може да се стори „зимно време“ за роден в Колката, ще се преживее умерено приятно за посетител от наистина студени климати.

Докато индусите съставляват мнозинството, а мюсюлманите съставляват най-голямото малцинство, 40 000 или повече християни в Колката организират силен празник за Коледа, на който всеки може да се наслади.

Акцент на празничния сезон е ежегодният коледен фестивал в Колката, разположен по главния булевард на Парк Стрийт. По време на фестивала ще намерите сергии за храна (вкусна бенгалска кухня!), музикални изпълнения и детски конкурс.

Колката може да предложи най-доброто от двата свята на едно място – шанс за празнуване на Коледа и възможност за съпреживяване с други религии и култури.

Меделин, Колумбия

Хората гледат ефектните коледни лампички в Меделин.

Средна температура през декември: 20.9 C / 69.6 F

Колумбия лежи здраво в тропиците, но Меделин е разположен на около 1475 метра (4840 фута) и е достатъчно висок, за да се наслаждава на пролетни температури през цялата година.

Някога известен с насилие и наркотици, този град с около 2 милиона души, вече става известен повече със своите цветя, а по време на празника и с невероятните си коледни светлини.

Medellin е сериозен претендент за най-добрите коледни светлини в света и можете да разберете повече за това като видите Alumbrados Navideños в Medillinliving.com.

Неапол, Флорида

Неапол, Флорида, често има някои от най-топлите температури в континенталните Съединени щати около Коледа.

Средна температура през декември: 19 C / 66.2 F

Прекрасният град Неапол в Югозападна Флорида ще бъде един от най-добрите ви залози. Има голям шанс да отбележите празника в чифт шорти (поне през деня). Още по-добре – Южна Флорида е в сухия сезон до декември.

Paradisecoast.com отбира някои от най-добрите празнични събития.

Това включва ежегодния парад на лодките (събота, 21 декември), когато празничната флотилия показва всякакви образни и забавни светлини.

Сан Фернандо, Филипини

Средна температура през декември: 26.1 C / 79.0 F

С една дума: Фенери. Гигантски, цветни, хипнотизиращи коледни фенери, които символизират Витлеемската звезда.

Фестивалът на гигантските фенери, който продължава повече от 80 години, спечели титлата на Сан Фернандо за „Коледна столица на Филипините“. Той започва като по-малък празник на местните жители, но става все по-голям и привлича все повече интерес към посещенията там през последните години.

И тази част на Филипините обикновено приключва своя дъждовен сезон до декември, така че има голям шанс дъждът да не попречи на празненствата.

Севиля, Испания

Ако искате топла Коледа, докато сте на континентална Европа, Севиля е един наистина добър избор.

Средна температура през декември: 11 C / 51.8 F

За хората, които искат да прекарат една запомняща се Коледа в континентална Европа, без да замръзват, това е една от най-добрите ви възможности.

Нощните ниски стойности достигат до 7 градуса C (45 F), но това не е нищо, с пуловер или леко палто.

Ако имате нужда от нещо по-убедително, вестник „Телеграф“ в Обединеното кралство обяви Севиля за най-добрия зимен град в Европа.

Може да бъдете особено впечатлени от дисплеите на Севиля Белен, разкошни сцени за Рождество с дълги опашки (по уважителна причина). А посещението на служба или разходката до зашеметяващата катедрала в Севиля би било връхната точка на всяко коледно пътуване.