Скъпи рудоземчани, за всички, които понякога се притеснявате за младото поколение, официално заявявам, че нямате повод за тревога. Вашите прекрасни, слънчеви деца се изявяват като изключително загрижено, емпатийно и съвестно утрешно общество. Имате повод за гордост, защото ако тези деца са бъдещето на община Рудозем, то нашето бъдеще със сигурност е светло. 

Единайсетокласници от община Рудозем създадоха специално видео за децата от Центъра за общественета подкрепа и Дневния център за деца „Слънце“ . Вижте го и вие …

През тези тягостни дни във време на криза, вашите пораснали деца се показват като съзнателни, много зрели и обнадеждаващо съчувствени. Те са създали много специална, емоционално наситена връзка с децата от центровете, защото не ги виждат като различни от тях, от нас, а разбират, че всички по своему сме различни, а индивидуалните ни особености правят света шарен и красив, когато подхождаме с любов. Благодарение на всички вас – родители и възпитатели, участващи в изграждането на емоционалната интелигентност на децата, светът е много по-добър, отколкото преди години! И благодарение на вас, драги ми непълнолетни! Малко по малко, стъпка по стъпка – сме постигнали това: Пълното разрушение на стената на разделението. Истинско приемане и свързаност в междучовешките отношения. И ето, въпреки че всички сме по домовете си, пазейки здравето си и това на своите близки, 11 клас се „събраха“, за да „срещнат“ с приятелите си, напомняйки им, че мислят за тях!

Всички можем да се поучим от тези вдъхновяващи младежи.