Честит Свети Валентин! Честит Трофон Зарезан! Честит празник на любовта и виното! Наздраве на всички, които обичат – половинките си, семейството си, приятелите си, домашните си любимци и себе си! Защото любовта наистина е навсякъде и във всякаква форма. За днес подбрахме няколко двойки от общината, чиято любов е символ на днешния празник. Ние ги познаваме и им се радваме! Ние ги обичаме, а те се обичат още повече!

За това колко може да бъде забавна Съдбата, ни уверява историята на друг „Свети“ Валентин и неговата съпруга Меди.

Валентин Катрачев и Меди Фиданска днес, на 14 февруари празнуват своята 14-та годишнина. Преди 14 години двамата решават да се оженят на именния ден на Валентин. Днес те се радват на щастлив и хармоничен семеен живот, който споделят с дъщеря на 11г. и син на 4г. , с които ще празнуват тази вечер своя светъл празник. Тайната на дългогодишния им брак се крие в любовта и разбирателството, които те също така пожелават и на всички други двойки, както и в доверието, без което не може. Както знаем компромисите са част от взимането на решения в семейството, но на Меди и Валентин рядко им се налага да стигат до компромисни варианти, защото почти винаги са на едно мнение.  

От Рудозем Нюз имаме привилегията да превърнем тази статия в част от подаръка на Валентин за своята половинка Меди. И както казваше Наталия Симеонова в предаването „Море от любов“ ето какво казва Валентин:
Ние винаги ще бъдем заедно! Благодаря ти, от цялото си сърце, че създадохме това толкова прекрасно семейство! Влюбих се в твоята усмивка и в присъщите ти жизнерадостност и лъчезарност, които за годините заедно, ти съхрани! Остани си такава, каквато си, защото за мен си перфектна! Много те обичам, Меди! Честит празник!

Съвсем, съвсем наскоро сключиха брак Мириам и Владимир Бойкови. Те са заедно от почти четири години, а на 5-ти февруари миналата седмица отпразнуваха своята връзка в тесен кръг, сред близките си, а церемонията се е състояла с всички традиции. Така те събраха две семейства в едно голямо. Малкият брат на Мира Янис вече има двама братя и още една сестра. Майките, бащите, бабите и дядовците са безкрайно радостни и желаят на младежите дълъг и щастлив семеен живот. Любовта на Мирка и Влади започва от пръв поглед и с времето разцъфтява във всичките си краски.  Тайната на щастливата им връзка се крие в разговорите, за тях е много важно всичко да се обсъжда и когато е необходимо да се направи компромис, и двамата да направят всеки по крачка към вземането на решение, удовлетворяващо и двете страни. Чувството за взаимност е от ключово значение в тяхната връзка. За Влади и Мириам денят на влюбените не е само един ден. Според тях любовта трябва да се празнува всеки ден, защото всеки момент може да бъде и е специален.

А аз лично много се радвам, когато на въпроса „Защо обичаш … някого?“, ми се отговори „Просто го обичам!!!“

Маги и Цанко Каукови са, може би, най-голямото семейство в Рудозем, защото към това семейство във времето са се причислили и голяма част от клиентите на комплекс „Венеция“ (в това число и самата аз). Много от нас помнят дните, в които любовта и връзката между Цанко и Маги започваше. Те са част от историите на безкрайно много романтични връзки и авантюри, на масите в комплекс „Венеция“ много рудоземчани са ставали гаджета, разделяли са се или са настанявали първородните си деца. Но всички сме ставали свидетели на любовта между Цанко, Маги и дъщеричката им Мони, която пък растеше пред очите ни, всички се вълнувахме, очаквайки, а след това и посрещайки техните очарователни близнаци Крисия и Кристиян. От името на всички тези щастливци, които споделят емоциите със семейството Каукови в тяхното обичано заведение, превърнало се във втори дом за мнозина, желая на Маги и Цанко здраве на цялото семейство и нека любовта им ги води по пътя към милиони сбъднати мечти, а добротата и чистосърдечието, с което винаги са откликвали да се връщат при тях многократно!

Зорница и Сафет Развански са дългогодишни семейни приятели, които съм имала удоволствието да наблюдавам. Те са много разумни, ерудирани, добросърдечни хора с адекватна ценностна система, което е и главната предпоставка да отгледат двама интелигентни и успешни синове, които имат потенциала да променят света и се надяваме един ден да разгърнат този потенциал и в родното място. Сафет и Зорница са преминали през истински трудности в живота си, с които сам човек не би могъл да се справи, но силният дух и обичта помежду им, не позволяват на отчаянието да си проправи път. Те ни учат, че борбеността и любовта вървят ръка за ръка, няма истинска любов без борбеност – това са две явления, които се подхранват взаимно. За празника си пожелайте любов като тяхната и каквото и да ви поднесе животът, заедно ще имате ресурса да се справите!

Имала съм щастието да израсна в сплотено семейство с родители, които много се обичат, вечно се подкрепят и никога не са разделяли разума и сърцето, които винаги са били единодушни в ценностната система, с която са отгледали мен и брат ми. И щом днес става дума за любов, грехота би било да не спомена Захари и Аня Иванови – моите родители. Ако сте ги виждали по улиците на Рудозем, значи сте видели обичта в най-чистата й форма. Чувала съм, че любовта била една душа в две тела – това са Аня и Захари. Двамата спокойно могат да водят семинари за семеен живот. Интуицията им никога не ги е подвеждала за това какви трябва да бъдат взаимоотношенията между брачната двойка, как се отглеждат и подкрепят деца, как се създава пълноценна връзка между всички членове на семейството, как се подреждат приоритетите, какво е морал, етика, ценност, кое е значимо и кое маловажно. Но освен развитата им интуиция, те идеално знаят колко е важно всичко да се обсъжда, за да бъде взето най-доброто решение и има ли проблем – има и решение. А наблюденията ми от цял живот с тях е, че 90% от решението най-често е обичта, която ги движи напред. Благодаря на Бог, че ме е благословил с това прекрасно семейство! Моля се да ви отреден дълъг живот и здраве, защото знам, че имате всичко друго, което е нужно и се пожелава по принцип!