Утре /17.09.2021г./ от 11:00ч. до 20:00ч. в студио за бизнес и красота “MeloriBeauty” ще се състои благотворително събитие, организирано от екип Сидара, Орифлейм Рудозем по повод навършването на 1 година на студиото. Така те ще подпомогнат дейността на набиращото популярност сред жените в общината, благотворителното сдружение “Милосърдие”. 
На него може да закупите козметични продукти на “Орфлейм” и ваучери за:
– дермо анализ и консултация;
– парафинова терапия за ръце;
– биометричен анализ на тялото;
– дълбоко почистване на лице;
– гел лак; 
– професионален грим;
– професионални процедури за коса.
100% от стойността на ваучерите, както и разликата от клиентска и партньорска цена на всички продукти, поръчани в деня на събитието, ще бъдат дарени на деца в неравностойно положение, болни и крайно нуждаещи се хора от община Рудозем.     

Сдружение “Милосърдие” се ражда в един обикновен разговор между 5 приятелки, коментиращи това, че има хора с възможности, които просто не знаят къде и как може да правят дарения, заради стотиците призиви из интернет, на които не винаги може да се вярва по основателни причини. Но жителите на нашата малка община се познават и сред тях също има нуждаещи се. Така те решават, че искат да помагат на местно ниво. Започват да събират месечни такси, които даряват. За това къде ще отидат парите, момичетата дават предложения във вайбър група и гласуват. Малко по малко въвличат в благотворителната си инициатива и други. Днес хората, които взимат участие в инициативите им, наброяват около 50 души. Нещо, като техен девиз, е “Садаката трябва да е скрита, не явна.” Но за да дадат гласност на дейността си, получихме разрешение да разкрием две от тези пет основателки. Идеята дава Вили Пелинова, собственичката на “Сладкия магазин”, а Радослава Кушева веднага я подкрепя. 

Радослава подкрепя и Мелике Чернарева Герчекова, която инициира начина, по който да отбележат рождения ден на женското благотворително сдружение утре. Козметични салони от града също се впускат в това чудесно начинание с част от ваучерите, които ще бъдат предлагани утре. 

 

Кога на жените в община Рудозем им е била предоставена възможност да помагат на другите, като поглезят себе си с козметични продукти и процедури?!