Центъра за обществена подкрепа в гр. Рудозем предоставя множество БЕЗПЛАТНИ услуги, сред които педагогическа подкрепа за децата за повишаване на мотивацията им за учене; психологическа подкрепа, както за децата, така и за родителите; и консултативни услуги, насочени към децата и техните семейства. Освен тези ежедневни услуги, ЦОП предлага обучения за осиновители и организират различни програми за личностно развитие на децата. Служителите в Центъра се борят със стереотипните нездрави схващания, останали от суровите времена в миналото, които вече не са актуални за съвременния човек, и протягат ръце за всеки, нуждаещ се от подкрепа.

Днес /18.12.2019г./ отдаденият екип на Центъра организира весели игри за децата си, когато изневиделица далеч от Северния полюс, дойдоха Дядо Коледа, Снежанка и едно от джуджетата в работилницата. Докато потропваха по покрива копитцата на елените, децата си получиха подаръците, всеки – точно каквото си е пожелал!

Подаръците са осигурени от сдружение „Операция Плюшено мече“, което ръководи най-мащабната Коледна кампания за сбъдване на детски мечти на деца и младежи в неравностойно положение в България. Всеки може да стане дарител и да купи на някое от децата неговия подарък. „Операция Плюшено мече“ подарява на децата точно каквото са си пожелали. Повече за сдружението може да намерите на техния сайт -> https://plushenomeche.org