Зимната нощ на 3-ти декември бе осветена от празничните светлини…

0
290

Изминалата година бе тежка за прекалено много хора по целия свят. Тук в община Рудозем също не успяхме да се разминем с изненадите, които ни поднесе 2020г. Всички ние се сблъскахме с препядствия, загуби, нещастия.

Но не се предаваме.

Началото на най-празничния месец вече се постави със запалването на новогодишните светлини на елхата в центъра на града. Звездата на върха ѝ оставя едно особено усещане. Всяка година, гледайки декемврийското време навън, светлините, красящи сгради и дръвчета, герляндите на работното място и в дома, уханието на мандарини и портокали, и звука на пукащия огън, ни навяват мисли за отминалата година и за тази, която идва. Но сега е малко по-различно. Не само заради маските, скриващи познатите лица. Гледайки звездата на новогодишното дръвче, остава едно усещане за умора от цялата тази дълга и толкова особена година. Преживените преломни моменти ще оставят тежки спомени в съзнанието на всеки. Ние няма да забравим.

…Но светлините все още носят послание за надежда и по-светла нова година, в която животът малко или повече да се подреди. Дързостта да очакваме новите предизвикателства, за да се справим и с тях, все още витае, въпреки умората. Това да бъдем силни изобщо не означава, че няма да се срещаме със слабостите си… 

Рудозем Нюз Ви желае ЗДРАВЕ и ПРИКАЗЕН ДЕКЕМВРИ!