Аз лично чух за първи път втрещяващите истории за двуметровия мъж в рокля на 12-ти ноември и се отнесох с известен скептицизъм. Споделих на разказвача си, че в нашия район не сме особено толерантни и имаме слабост към … как да се изразя … да речем “сензации”.

Мъжът, за когото се разказват страшните истории, подходящи за навечерието на Хелоуин е Станимир от Русе. Ограничените разбирания и богатото въоражение успяха да превърнат “гостоприемните” родопчани в ловци на вещици, а както знаем от историята много невинни жени и мъже са били погубени … напразно … от безразсъдното “юруш” колективно съзнание на тълпата. 

Тук е една от първите статии за човека, плашещ жителите на Смолян, Рудозем и Мадан.

А ТУК може да прочетете за група младежи, които опитали да общуват с човека като с човек , само за да разберат, че не той, а родопчани тероризирали него и какво го е довело в Родопите. 

За всички истерици, вижте човека, за когото само сте чували в това видео.

Спете спокойно!
Във всеки от нас можем да открием чудовище… и това, за добро или не, всъщност е нормално, защото прегръщайки тъмната си страна, имаме възможност да се научим да бъдем по-добри. Такива истории не са приятни, но от тях можем да си вземем поука – да търсим човечността в себе си и в другите.