По повод предстоящите Великденски празници, потърсихме отец Димитър Михайлов за обръщение към православните християни в община Рудозем.

„Приветствам читателите на Рудозем Нюз!

Наближават Великденските празници! Най-честваният празник в християнския календар, тази година ще се празнува по малко по-особен начин, заради епидемиологичните обстоятелства в страната и в света. Този върлуващ вирус не ни беше изпратен от Бог, а ние сами си го докарахме с човешките противоречия, неразбирателство, егоизъм, войни, забравихме за Него, забравихме да се уважаваме и обичаме, да си прощаваме, забравихме да живеем с Неговите напътствия. Бог само допусна това наказание. Църквата „Св. Георги Победоносец“ в Рудозем няма да затвори вратите си за Великден, но трябва да се спазват правителствените предписания, затова и очаквам да има по-малко хора, но аз, като духовно лице, се надявам да се видим всички за Гергьовден!

С отворено сърце, пожелавам на всички жители на община Рудозем, не само на християните, да не забравят, че Всевишния бди над нас! Ние се радваме на живота, благодарение на Него, защото Той ни е дал този живот и е създал всичко. Бог е един, но ние го наричаме с различни имена. Той е и в църквата, и в джамията, но най-вече Бог е в сърцата ни и само ако се обърнем към Него, особено в тези смутни времена,  можем да Го открием и Той да ни помогне да се справим с всичко.

Обичайте се!

Честит празник!

Христос Воскресе!“

Отец Димитър Михайлов ще донесе Свещения огън вечерта на Страстна събота. Рудозем Нюз ще излъчи на живо от 21ч. посланието на духовника към всички православни християни в община Рудозем, като се надяваме, че по-този начин от самия ви дом, все пак ще ви доближим до Църквата и Бог на този светъл празник.