Днес, 29.08.2022 г. в Министерството на регионалното развитие бе подписано дългоочакваното споразумение за финансиране на довеждащ водопровод Елховец – Рудозем между Министъра на регионалното развитие арх. Иван Шишков и кмета на Община Рудозем – Румен Пехливанов.
В изпълнение на проекта се предвижда подмяната на целия довеждащ водопровод, който често е обект на аварии и чиято реализация е задължителна преди предвидените ремонтни дейности по пътя Рудозем – Пловдивци, за което Пехливанов настоява още от предходната година.
Реалните строителни дейности по водопровода се очаква да започнат още през тази седмица, като все още от утре ще започнат доставките на строителните материали.
Утре в 10:00 ч. предстои работна среща, на която ще бъде уточнен графикът за изпълнението на строителните дейности по водопровода и ще стане ясно дали ще бъде необходимо периодично спиране на водата в гр. Рудозем, с. Войкова лъка и с. Бърчево, за което населението на засегнатите райони ще бъде уведомявано предварително.
Очакват се затрудненията в движението по време на изпълнението на проектите.