От поколения една традиция се чества по целия свят – отпразнуването на настъпването на Новата година. Това е момент на прераждане. Час на милиарди отправени пожелания и молитви. Ново начало с поставяне на нови цели, ако не за остатъка от живота, то поне за следващите 365 дни.

Рудоземчани сложиха началото на нова традиция в града си, като посрещнаха 2020-та година заедно на градския площад. Минути преди полунощ кметът на Община Рудозем Румен Пехливанов се обърна към съгражданите си с пожелания за по-добра нова година. Националният химн сгря българските сърца. В полунощ, празнична заря освети небето, под което се изви голямо дунавско хоро, лееха се чаши с вино, децата си играеха, младежите се редяха пред входа на „Привилегия“. Весела картина за споделянето на първата толкова специална минута от годината, която предстои.

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Желая Ви, преди всичко, разбира се, здраве! Родопчаните сме здрави люде и нанка ни е учила как да са греем и колко ката дрипи да носим зимоска.
Желая на всеки да се остави на духа на 2020-та година да го завладее. Нека вълшебният момент на целеустременост не напусне никого! Всичко е възможно…