Обикновено на Нова година се случват най-големите, най-щурите, най-шумните събирания. Но 2021 година вероятно е най-тихо посрещнатата година до сега. Изпратихме една наистина тежка година – тя започна съвсем нормално – весело и шумно, с някакви новини от далечния изток за странен вирус. Но миналата година по това време изобщо не подозирахме какво ни готвеше 2020-та. Пожари в Австралия, земетресения, нов бързо разпространяващ се вирус, епидемия светкавично прераснала в световна пандемия, карантина по целия свят, изолация, сутрешни брифинги, масово дистанционно обучение на ученици и студенти, съкращения, неплатени отпуски, безработица, фалирали бизнеси, препълнени болници, ежедневна статистика на заболели, оздравели и починали от COVID-19, всеки по улиците с маска… По един или друг начин всеки загуби нещо или някого през тази година, всеки имаше повод да тъгува, всеки изпита отчаяние.

2021 година е натоварена с надежда, нужда от промяна и съкровени мечти повече от всяка друга година до сега. Ние може и да я посрещаме в скромно обкръжение, но никога не сме били по-свързани помежду си от сега. Изолацията, трудностите, загубите ни превърнаха в хора, търсещи се един друг, ценящи и благодарни за това, което имаме, за тези, които са до нас. Това е златно правило не само в психологията – най-трудните моменти дават най-ценните уроци. Това е един изключително подходящ момент да се замислим над уроците, които сме научили.

Спрете за момент да чете статията и си помислете какво научихте за себе си. За какво сте благодарни? За какво съжалявате? Какво никога няма да забравите? Отбележете си цели за предстоящата нова година. Ако държите наистина на тези цели, съставете план, който да следвате. Помислете внимателно и над това какво ще ви струва постигането на целта, защото всичко си има цена – едно винаги е за сметка на друго. Природните закони търсят своя баланс. Съветът ми е да не пренебрегвате тези неща, които считате за свои ценности. Ако не сте станал милионер, например, може би е, защото достатъчно държите на семейството си, че да инвестирате време с него, вместо в безсънни нощи и неуморна работа, и това всъщност е нещо чудесно. Богатството е в хората, които обичаме!

Започва нова година. Бъдете здрави! Опитвайте се да преобразувате стреса в чувство за предизвикателство! Желая ви милиони поводи за усмивки и смях! Но и когато не сте в настроение, насилвайте се да се усмихвате и настроението ще се промени. Не задълбавайте в негативизма, търсете хармония, приемайте случващото се с повече мъдрост. Само така ще се съхраните психически и физически. Помагайте! Прекарвайте повече време с хората, които обичате, дори и да е по телефона, дори и да е в мълчание. Сбогувайте се с омразата, завистта, вината, осъждането, които ви разяждат. Научете се да слушате тялото си, то за разлика от съзнанието, не може да лъже. То знае невероятно добре от какво наистина имате нужда!

Желая ви поне по десетина успехи на ден! Всъщност вие се справяте с много повече предизвикателства на ден, отколкото забелязвате. Понякога, заради онази критичност в нас, която ни служи за мотиватор да искаме от себе си повече и повече, забравяме да се потупаме по рамото за успехите, които постигаме всеки ден, да се прегърнем за силата, която притежаваме.

Нека вашите съкровени мечти, които се таят в доброто ви сърце, се превърнат в реалност! Защото го заслужавате!!! Често фундаменталното чувство за малоценност, присъщо на всеки човек, оставя ехо в съзнанието ни, че поради някакви съзнавани или несъзнавани причини, ние не заслужаваме това, което искаме. Заслужаваме го! Осмелете се да повярвате, че наистина заслужавате мечтите ви да заживеят и извън вас, да им дадете живот и да заживете в тях!

Бъдете благословени! Независимо с какво са свързани личните ви вярвания и по какъв начин давате израз на собствената си духовност, нека вярата ви напътства и ви помага във всичко!

Честита Нова 2021 Година!

И както казваше Наталия Симеонова – Аз ви обичам! Обичайте се и вие!