След като събра цял Рудозем да се бори и трепери за една кауза, и то в рамките на отрицателно време, трябваше задължително да се срещнем с младия футболист, за да поговорим за Лигата на талантите, бъдещето и живота на Махир Шерифов.

Махир Шерифов започва да тренира футбол в местния футболен клуб за деца „Палас”, когато той е под ръководството на баща му Хайри Шерифов. Премества се в Пловдив, когато от ФК „Локомотив” го харесват. И така вече две години и половина се развива там. Участвал е в проектонационал за набор 2008. И макар да е в зората на футболната си кариера, Махир е печелил много награди и продължава да се развива стремглаво и успешно.

Специалисти, които го наблюдават с интерес, споделят възхищението си, че дете на едва 14-годишна  възраст вкарва такива голове с подобна сила и на такова разстояние. От всички елитни отбори и школи, трениращи деца от 15 и 16 годишна възраст, именно гола на Махир беше избран за най-добър. Сега този гол е влезнал в класациите и се състезава за гол на сезона. В момента гласуването тече, а резултатите ще бъдат обявени на 16.12.2022 г. /петък/ в 20:00 ч. Накрая на интервюто ще намерите линк и подробна инструкция как да дадете своя глас за нашето момче.

Преди това печели награда за гола си, който отбелязва срещу ПФК „Славия” при 3:0.  Със сигурност, ние виждаме в лицето на нашето момче изгряваща звезда със светло бъдеще, а след последните събития той вижда колко много хора от целия свят и най-вече от родното градче го подкрепят и поддържат в това, което прави.

Награждаване за гол на годината от Лъчезар Димитров – изпълнителния директор на ПФК ЛОКОМОТИВ – ПЛОВДИВ.

Как премина прехода ти от детски футболен клуб в малко градче към участие в един от водещите професионални отбори в България?

Децата ме приеха доста добре и затова ми беше лесно да навлезна в обстановката. Бързо си намерих приятели.

Махир, разкажи ни за обкръжението си и хората в живота ти, които те подкрепят.

Имам късмет със семейството си, което прави изключително много, за да ме подкрепя да се развивам. Безкрайно съм им благодарен и трябва да знаят, че оценявам всичко! Имам много приятели, най-вече в Пловдив. Имах и приятели, които имаха потенциала да се развиват като футболисти, но тръгнаха по други пътища, за съжаление. Те ме научиха да се ограничавам, да остана дисциплиниран и целеустремен в развитието си. Имам приятелка, която винаги ме подкрепя, за което съм й благодарен.

Какви са целите, които си си поставил занапред?

За сега целите ми са свързани с това да заслужа участието си в мъжкия отбор на „Локомотив”. Надявам се това да се случи след една-две години. Дългосрочните ми цели зависят от твърде много стечения на обстоятелствата. Ако се развиват в моя полза мога да мисля и за чужбина.

А какво си пожелаваш да постигнеш?

Някой ден да играя на много високо ниво, в Шампионска лига.

Какво би искал да кажеш на съгражданите си от Рудозем, както и на всички други, които те подкрепят?

Благодаря за подкрепата на всички, които гласуваха, за да спечеля за „Най-красив гол” за ноември! Ще съм много благодарен, ако пак ме подкрепят в следващото гласуване за гол на полусезона. Благодаря на съотборниците си! На треньорите! На всички рудоземчани, на моите приятели и тези на баща ми, които ме подкрепяха от всички краища на света! Благодаря на религиозната общност, джамийските настоятелства! Също на тези обществени фигури, които следят развитието ми още от дете тук в Рудозем, във ФК „Палас”! На учителите ми, на съучениците ми! Благодарността е най-силната молитва, а аз имам за какво да съм благодарен – за толкова много добри хора, с които се познаваме…  Радвам се, че хора с различни възгледи, се обединиха и благодарение на всички тях сега съм най-младият носител на тази награда, доколкото съм запознат.

Какво ти носи тази награда?

Слава и чест. Семейството ми, отборът ми и родния ми край се гордеят с мен. В действителност – това е истинската награда!

Финалното гласуване за най-красив ГОЛ на есенния полусезон може да намерите ТУК!

Гласуването ще приключи в петък (16.12.2022) точно в 20:00!!!

За да гласувате трябва да РЕАГИРАТЕ на поста с ГНЕВНО ЕМОДЖИ.
Да РЕАГИРАТЕ, а НЕ да коментирате!!! Реагирате, като задържите върху бутончето за харесване, откъдето ще ви се отворят възможности за различни реакции. За да гласувате за гола на нашето момче, трябва да изберете гневната емотикона.