Затварят се паркове, градинки и детски площадки, КПП-та на входовете на областните градове. Ограничения за пазаруване.

0
225

От полунощ се забранява посещаването на паркове, градинки, детски и спортни площадки, обяви днес здравният министър Кирил Ананиев. На входовете на областните центрове ще се изградят Контролно-пропускателни пунктове. През тях ще могат да преминават само хора, които отиват на работа, при лекар или се прибират в дома си.

Мярката се въвежда, за да се ограничат безцелните пътувания, уточни министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Според него така ще се ограничи разпространението на заразата.

Като друга мярка се забранява на хората под 60-годишна възраст да посещават търговски обекти между 8.30 ч и 10 ч. Това време ще бъде запазено за възрастните хора, които да могат да пазаруват спокойно и без да има струпвания. Ананиев каза, че новите мерки се налагат заради влошаващата се обстановка. Той уточни, че ако ефект от новите ограничения няма, ще се въведат още по-рестриктивни мерки – включително излизане от домовете само с основателна причина. Ограниченията ще важат за периода на извънредното положение, което е със срок 13 април.