Миналата седмица ФК „Палас“ взе участие в Мистрал къп. Как премина турнира?

Първо, беше едно много приятно изживяване за самите деца. Организацията беше на много високо ниво, имаше развлекателни програми за децата. Другото е, че децата се представиха чудесно чисто спортно-технически, предвид че класирахме една формация на второ място от седем отбора в тяхната група. Другата формация зае трето място. Общо участвахме с четири формации. За набор 2012 това беше първото участие в такъв турнир и също имаха много добро представяне. За тях това са първите официални мачове в живота и е удовлетворяващо за екипа на ФК „Палас“, че това им се случва с нас. Сега обмисляме да ги водим и на друг турнир в Асеновград, който ще се проведе септември и ще участват много добри отбори. Това, което направи всеобщо впечатление е, че бяхме от отборите с най-много деца и за всички беше чудно, че от такъв малък град сме докарали толкова много деца и толкова талантливи деца. Резултатите и представянето на децата бяха показателни, че школата и треньорите работим добре. Благодарим на спонсорите ни и родителите за доверието и подкрепата!

Ситуацията около Ковид-19 повлия ли на ФК Палас? Как се справяте с детско-юношеската школа?

Заради обстоятелствата около пандемията, бяхме изключително затруднени тази година в тренировъчния процес, но има с какво да се похвалим и да зарадваме цялата спортна общественост в Рудозем. Три от нашите деца – Анатоли Боюклиев /2005/ е одобрен и приет в школата на ЦСК и от новия сезон ще играе там. Смея да кажа, че той е продукт само и единствено на ФК Палас. Състезава се в този клуб от негово създаване от 2011г. Кристиян Дренков /2006/ от град Мадан, който от две години е при нас и Махир Шерифов – голмайстора на 2008 набор, ще играят в Носителя на купата на България тази година в ПФК ЛОКОМОТИВ Пловдив. Виктор Шехов, също, както и други деца, са под пряко наблюдение от ЦСКА – София и други водещи клубове от страната и в чужбина.  Това е едно признание за нашата школа и едно доказателство, че се работи продуктивно. Продължаваме да се стремим към надграждане с всеки изминал ден. Това говори за добрия подбор на треньорите, за което и аз лично им благодаря. Групите, с които ще играем тази година и сме заявили участие с 2006-2007г. в междуобластна група Кърджали-Смолян. С набор 2009 ще играем във Футбол 9 Пловдив. А с останалите гарнитури – по-мъничките – Футбол 7 Смолян. Пожелаваме успех на всички формации.

Истината е, че ФК ПАЛАС дава шанс на децата за реализация и сбъдване на мечтите им.

Преди време говорихме за мъжки отбор. До къде достигна това начинание?

Да, готвим мъжки отбор. Вече имаме сформирана група, с която водим тренировъчен процес. Амбициите ще ни бъдат да спечелим междуобластната група Кърджали- Смолян, в която ще участваме и догодина да играем за влизане в Трета лига.

Продължава ли сътрудничество ви с GPS Valencia?

За съжаление не можахме да си проведем планираните мероприятия, като турнири и кампове, предвид епидемиологичната ситуация в страната и в света като цяло, но се надяваме в края на септември между 21-ви и 24-ти да се осъществи посещение на предвиден съвместен тренировъчен камп, семинар за треньори, в които от GPS Valencia ще наблюдават какво е състоянието на тренировъчния процес. Минимум едно дете ще искат да вземат, да отиде при тях на проби.

До сега не сме отваряли въпроса с финансирането на ФК „Палас“. Как се издържа клуба?

Основно клуба се издържа от такси и месечните дарения на родителите. Също така благодарим и на общинското ръководство, на кмета – господин Румен Пехливанов за предоставянето на спортните бази за безвъзмездно ползване. Можем да се похвалим, че имаме подписан едногодишен договор с фирма АРАС 2009 ЕООД, които се занимават с намиране на работа в чужбина. Също така нашите дългогодишни спонсори от МЕРКЕЗ продължават да ни подпомагат. Както и частичното подпомагане от Рубела Бюти и други добри хора, които ни подпомагат с топки и други спортни артикули. Радва ни това, че все повече родители проявяват интерес и предлагат своята помощ и подкрепа на отбора. Благодарим на всички и се надяваме, че в бъдеще все повече ще се увеличават спонсорите и благодетелите на ФК Палас.