От Общината обясниха, че съвместно с ВИК, работят върху подменянето на канализацията. На кръстовището на горния площад, който е пред болницата, вече започва оформянето на кръгово. От там ще бъде обособена и трета допълнителна пътна лента за пътя към с. Елховец. 

От утре /15.10.2020г./ същото кръстовище ще бъде затворено за движение. Обходът ще се организира двупосочно през паркинга. 

На територията на старата автогара също ще настъпят сериозни реконструкции. Заедно с това, ще се положат свободни обсадни тръби за бъдещо прокарване на водопровод с минерална вода. 

Паралелно с всичко, в петък започват подготвителни действия за асфалтиране на пътя в с. Чепинци, като другата седмица ще положат първия пласт. Агенция Пътна инфраструктура се е заела и с удобрения вече проект за цялостна рехабилитация на пътя Рудозем-Елховец-Пловдивци. Проектанти вече правят заснемания на пътя, за да се стартира работата и там.

Очаква се до края на този месец всички подготвителни работи по главната улица на гр. Рудозем да са приключили, така че в началото на месец ноември да започне и самото асфалтиране.