Властите призовават: Останете вкъщи! Епидемиолозите са категорични: най-ефективният начин за ограничаване на заразата е да избягвате излизането и срещата с хора. Но за мнозина това изважда на дневен ред въпроса: Как да оползотворим времето вкъщи? Ето няколко идеи:

НАСПЕТЕ СЕ!

Получаването на препоръчителните 8 часа сън на денонощие може да бъде трудно в напрегнатото ежедневие между работа, училище, деца и всичко друго, което животът ви хвърля. Това, че сте у дома ви позволява да се наспите и да вземете онези пропуснати часове сън, които губихте в път за работа, училище или поради друга причина.

ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ!

От 20 март е официалното начало на пролетта, което означава, че едно пролетно почистване никога не е лош вариант! Почистете дома си и със сигурност ще се почуствате по-добре. Почистете гаража, мазето или тавана – все места, които отдавна се нуждаят от това. Може дори да разнообразиш с едно свежо разместване на мебелите.

ГОТВЕТЕ!

Повечето вече са се запасили с достатъчно храна, че да преживеят апокалипсис. Затова може да пробвате някоя нова и интересна рецепта, която отнема повече време за приготвяне (сега имате време бол). Готвенето с любимите хора може да е много весело. Включете и цялото си семейство в този процес. Може, например, да направите курабийки, или торта, или нещо друго интересно.

НАСТОЛНИ ИГРИ

Още един приятен повод да съберете семейството и да прекарате чудесно време заедно. От колко време не сте играли на “Не се сърди, човече” или “Черен Петър”. Картите за игра и доминото събират прах в шкафа, вместо да развиете концентрацията, памет, внимание и стратегическата си мисъл.

УПРАЖНЕНИЯ ВКЪЩИ

Не, че килограмите не ни отиват, но една от опасностите на карантината е вечно изкушаващият ни хладилник. Сега, обаче, е и удобен момент най-после да започнем упражненията, които все отлагаме. Нещо повече – имаме времето да превърнем ежедневните упражнения в здравословен навик, а в интернет има невероятно разнообразие от различни тренировки, като йога например.

ОБАДИ СЕ НА ПРИЯТЕЛ

Съвремието ни отведе много хора далеч от нас, но сега може да наваксате изпуснатото. Обадете се на роднини в чужбина или на стар приятел и разберете как я карат. Ще ги изненадате приятно и ще си припомните добрите стари времена.

ЧЕТЕТЕ!

Все не остава време за хубава книга. Е, сега време има. А ако нямате под ръка четиво, над което се каните откакто имате профил във Facebook, тук Ви представяме няколко сайта, от които може да си изтеглите подходяща книга безплатно.

https://www.booksbg.org 
https://readbg.com
https://chitanka.info
http://4eti.me

Гледайте филмите, за които обикновено нямате време или дори си организирайте семеен филмов маратон; Ако вярвате малко повече в себе си, сега е моментът да научите нов език или да запишете онлайн курс; Създайте малка висяща градина от билки на терасата; Обърнете внимание на любимите същества, за които греховно все няма време, порадвайте се на благословията, че изобщо присъстват в живота ви и ги прегръщайте повече. СЕГА ИМА ВРЕМЕ!