Радостина е учила народно пеене в Широка лъка, както и пиано, и тамбура. Пяла е в хор. След това започва да работи като детска учителка по пеене. Днес води група по народно пеене на деца в с. Елховец. Семи е учил „Елекротехника” в Пловдив, но установява, че това не е неговото поприще. Още от ученическите си години, Радостина прави плитки на съученичките си, а Семи оформя брадите на приятелите си. Двамата са работили и в чужбина, но те споделят една и съща мечта,така че веднага след завръщането си на българска земя се записват на курс, а страстта и отдадеността им ги правят любимците на преподавателите им. Впечатляващо е увлечението, което проявяват към науката, която представлява фризьорството, защото се оказва, че „занаят” съвсем не обхваща тази професия – през математиката в подстригването, до температурата в стаята, температурата на главата на клиента, посоката на косъма, височината, формата на лицето, това се оказва една невероятно комплексна наука, в която имат значение прекалено много неща, а двамата се стараят да се развиват и усъвършенстват непрекъснато.

„Studio NEXT” отваря врати на 18 април. Работата на двойката се отличава с уникалност и оригиналност. Двамата са хит сред младежи и тийнейджъри, както и за всички клиенти, които дават предпочитание на качеството на прическата си пред бързината на изпълнението. Фризьорите изпитват голямо удовлетворение, когато клиентите им харесат прическите си, но и те самите са доволни от резултата, защото признават те, дори и клиента да е доволен, те винаги са много взискателни към работата си и често виждат, че нещо е много подходящо за даден човек, докато друго изобщо не е. Ето защо моментите, в които има съответствие – и те самите, и клиентите им са доволни, това ги зарежда с още много енергия за работа.

Определят отношението си към тяхната работа като мания. Радостина се събужда от сън за да намери как се прави определена прическа или конкретен ефект. Семейство Малинови ясно си дават сметка, че клиентите им са ходещи модели. Те го наричат „подпис”. Ето защо за тях е изключително важно как ще изглеждате, напускайки салона. Те са от малкото фризьори, които успяват да постигнат бял цвят на коса, без да я увредят. Подхождат и с изключителна съвестност, която всеки жив човек трябва да признае, че е лесно да се подхлъзнеш, но те знаят кое предизвикателство би навредило прекалено много – Радостина, например не съветва да се декапира черен цвят коса, заради петната от обезцветяването, стойността на качествената процедура и последващата поддръжка, затова държи да запознава клиентите си с последствията от някои прекалено екстравагантни желания. Макар да не натрапват мнението си, фризьорите са лоялни към клиента си и ако потърсите съвет, ще получите компетентно мнение. Радостина споделя за своя клиентка „Това, което иска не е за нея и съм й го казала. Не мога просто да й взема парите и след два дни да разбере, че не е нейното и да се върне да го оправяме. За мен има значение, защото тя си идва при мен, аз работя с нейната коса и ако косата й не изглежда добре, значи аз не работя добре.”

Семейство Малинови разказват увлекателни истории за някои по-сложни процедури. Една такава е за две момичета, които искали африкански плитки. Процедурата продължила три дни – по ден и половина за всяка. След 600 плитки (по 300 на глава), Радостина имала нужда от рехабилитация. След такива прически, които несъмнено изглеждат зашеметяващо, фризьорите напомнят, че задължително трябва да проведе терапия на косата, след като три месеца е била вързана на плитки.

Радостина съветва младите момичета да не започват да се боядисват от рано. Тя споделя, че има много методи да направи цвят без да се боядисва. За поддържането на здрава коса, насърчава към терапии. Повече маски, по-малко преси! Къдренето може да става и ролер за коса или плитки, вместо да третират косъма до съсипване. Радостина поощрява взискателността и у клиентите, казва, че често те харесват косите си, защото се виждат с нов цвят, но трябва да знаят, че балеажът трябва да изглежда като преливане, а фейда означава „сянка” и именно такъв ефект трябва да придава и такива прически не бива да изглеждат отсечено. Семи използва техники според формата на черепа, извивките на лицето, когато мъжете му гласуват доверие, за да прецени колко ниско или високо да бъде преливането на определена прическа.

Фризьорите изтъкват, че всички дистрибутори казват, че техните продукти са най-добри, но клиентите трябва да се интересуват по-обстойно от състава на продуктите за здравето на косъма си. 90% от продуктите на пазара включват силикон, който придава блясък на косата и тя изглежда перфектна, докато си в салона, но след две измивания започва да прилича на „метла” и задължава клиента да се върне в салона, за да я оправят. Употребата на прекалено много масла водят до точно обратния ефект от търсения. Винаги трябва да се има предвид, че всичко е строго индивидуално и има коси, на които изобщо не им са необходими масла и допълнителни серуми. Повечето продукти, които се използват в Studio NEXT са руски или американски, с изключително високо качество, които фризьорите си поръчват специално. Козметиките, към които са се ориентирали в практиката си са действително ефективни терапии, боите им не са на зелена основа. Двамата се опитват да обяснят, че повечето продукти, както и някои от най-хвалените, са направени така, че да „вържат” клиента за салона.

От целия разговор, най-важната бележка, която си взех, беше тази за терапиите за коса и скалп. Терапията може да бъда възстановяваща, кератинова, ламинираща, бустер, шоколадова и много други. Те връщат здравината на косъма от корена до върха. Те са изключително ефективни и се препоръчват преди почивката на морето през лятото, при изгаряне на косата, през зимата, когато косата се изтощава.

Любимата част от работата за Семи Малинов е стайлинга на брада. Работата с бръснача и грижата за мъжката брада е това, което първоначално го е запалило. Това е специфична работа и отново много неща имат значение, като формата на лицето или плътността на самата брада. За не толкова гъстите бради има различен тип оформяне. За всички младежи, за които рядката брада представлява комплекс, Семи открехва, че вече има ефективни терапии и за това. Самият той е използвал специални масла, благодарение на които неговата изглежда по този начин сега. „Трябва да активираш тези гени, защото косъма го има, просто не е толкова плътен.” 

Преди и след „Миноксидил“ и правилна храна, която активира растежа на брадата. Брадата променя изцяло изражението на мъжа!

В Studio NEXT се обръща много внимание на клиента, отделя се необходимото време за съответната процедура. Там се прави истински стайлинг и е за тези хора, които държат не на бързата подстрижка, а на качествената работа и завършен вид, защото младото семейство не изневерява на принципите си на работа, защото работата им ги вълнува и удовлетворява.

Семи и Радостина си пожелават за в бъдеще да продължават да се развиват, да се запознават с иновации в тази сфера, споделят, че имат още много идеи, които искат реализират и най-вече много доволни клиенти.